Asztali számítógép régen és most

november 28th, 2014

Asztali számítógép

Asztali számítógép

Napjainkban már mindenki a kisebb méretű, aranyos kis kütyüket keresi, amelyek igen komoly processzorral, háttértárral és alkatrészekkel vannak felszerelve. A régi időkben, még amikor megjelentek az első számítógépek a kereskedelmi forgalomban, jobban mondva háztartások részére még nem voltak elérhetők. A számítógép feltalálása Neumann János nevéhez fűződik. Az első asztali számítógép 1971-ben jött létre. A programozás egy német hadimérnökhöz kötődik, azonban az első számítógép Neumann-elven működött.

A Neumann-elvű gép csak a legfontosabb adatokat tárolta. A meghibásodás igen gyakori volt, 15 perceként egy hiba jelentkezett. A gép 1943-1946 között készült el és csak 1000-5000 műveletre volt képes másodpercenként. A számítógép 30 tonnát nyomott és 18 ezer rádiócsővel rendelkezett. A programozásánál 6000 kapcsolót kellett állítani, utána következett a fejlesztés, így alkották meg évtizedekkel később az asztali számítógépet. Az asztali számítógép már sokkal kisebb tömegű volt és a méret is jelentősen csökkent.

This entry was posted on péntek, november 28th, 2014 at 16:40 and is filed under szolgáltatás. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.