Autógumik szavatosságának betartása

november 26th, 2014

Autógumik

Autógumik

Az autóguminak lenne szavatossága? Egyre nagyobb gondot okoz, hiszen megjelent az úgynevezett DOT szám, amit még nagyon sok autótulajdonos nem ért és nem tud értelmezni. Most ebben leszünk a segítségükre. A Continental autógumi vezetője kijelentette, hogy az autógumi nem romlik, amennyiben helyesen van tárolva. Az autógumik vásárlásánál az oldalfalán pontosan fel van tűntetve, hogy az mikor is készült. Ha már egy évnél idősebb a gumi, akkor a vásárló kétkedve nézi, hogy vajon vásárolja-e meg vagy sem. Sokszor az akciós autógumiknál figyelhető meg ez a jelenség.
A gumi gyártásánál olyan adalékanyagokat adnak hozzá, ami nem rontja annak teljesítményét. Ennek köszönhető az, hogy a gumi kiegyensúlyozott tulajdonságai akkor is megmaradnak, ha esetleg évekig állnak a polcokon. Az autógumik élettartamát viszont figyelembe kell venni. Nagyban függ attól, hogy milyen körülmények között és milyen céllal használják azt. Nincs rá kimondott törvény, azt viszont tudni kell, hogy a tíz évnél idősebb autógumikat ajánlatos azonnal lecserélni.

This entry was posted on szerda, november 26th, 2014 at 20:14 and is filed under szolgáltatás. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.