Okos megoldás a napelemes közvilágítás

március 7th, 2019

napelemes közvilágítás

Napelemes közvilágítás

A napsugárzás miatt nappal nincs szükségünk külön fényforrásra. De miként tudunk világítani az utcákon sötétedés után, elektromos áramhálózat nélkül? Erre az esetre kínál megoldást a napelemes közvilágítás, ami utcai kandeláberekre szerelt napelemek segítségével fogja be a Nap sugarait és automatikus kisugározza azokat este, amikor szükség van rá.

Ezek az eszközök nem igényelnek hálózati tápellátást, hiszen energiájukat teljes mértékben a napsugárzásból nyerik. A napelemes közvilágítás költségkímélő lehetőség az éjszakai fényellátásra, hiszen egyszeri feltöltéssel 165 éjszakai órán keresztül biztosítja a világosságot és a felszereléstől számított 15 éven keresztül zavartalanul működik.

A napelemes közvilágítás környezeti szempontból is előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, mivel nem bocsát ki sem UV, sem infra sugárzást és 1 db kandeláber használatával, akár 2-3 tonnányival is csökkenthetjük a teljes széndioxid kibocsátást, ha 10 évig használjuk. A kandeláber felszerelése további mozgásérzékelővel kiegészítve, biztonsági funkciót is betölthet egy-egy területen.

This entry was posted on csütörtök, március 7th, 2019 at 22:03 and is filed under szolgáltatás. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.