Egyre ismertebb a Blauburger fajta

szeptember 28th, 2014

Blauburger

Blauburger

A Kékportó és a Kékfrankos szőlők ausztriai keresztezésével jött létre ez a fajta, amit hazánkban is termelnek. A Blauburger szőlő a bikavér borok egyik engedélyezett összetevője. A szőlő nemesítése 1923-ban történt, Fritz Zweigelt által és egy olyan szőlőfajta jött létre, amit karakteres íze mellett, erőteljes színe miatt is előszeretettel használnak a vörösborok készítésénél. Ausztriában és Magyarországon termesztik elsősorban a Blauburger fajtát, mivel itt a talaj és az éghajlat a legmegfelelőbb a termesztéséhez.

Egy viszonylag korai szüretelésű fajta a Blauburger, amit időjárástól függően, szeptember elején vagy közepén szüretelnek. Hazánkban a termesztést csak néhány évtizede végzik, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy valószínűleg érdemes terjeszteni. Webáruházunkban több termelő Blauburger borát kínáljuk, hiszen a vásárlóink is szívesen kóstolják meg azokat a fajtákat, amelyek kevésbé gyakoriak a borok között. Mivel sokan szeretik az újdonságokat a borok területén is, így ez a karakteres íz egyre kedveltebb.

This entry was posted on vasárnap, szeptember 28th, 2014 at 14:59 and is filed under szolgáltatás. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.