A bőrgyógyász Debrecenben is várja a problémával küzdőket

bőrgyógyász Debrecen

Pattanás. E szó tinédzserek millióiból vált ki rettegést világszerte. Bizony, sokunknak volt része, leginkább a serdülőkorban tapasztalható nem túl esztétikus, rengeteg fejfájást okozó pörsenésekből, amelyek mindig a rég várt randi előtt bújtak ki az arcunkon.

A sokat tapasztalt bőrgyógyász Debrecen tinijeinek is rengeteget segít a pattanások kezelésében, főleg azokkal a jó tanácsokkal, amiket mindenképpen ajánlatos megfogadni, ha szép és tiszta arcbőrre vágyunk. Az első és talán legfontosabb dolog, hogy ne dőljünk be a sokakat csapdába csaló tévhitnek, miszerint a smink megoldja a problémát.

A festékréteg alatt ugyanis a pattanások még mindig ott vannak, ám azzal, hogy a pórusokat tovább tömítjük és nem hagyjuk levegőhöz jutni a bőrt, inkább csak tovább tetézzük a bajt. A bőrgyógyász Debrecen lakóinak azt javasolja, fektessenek fokozott figyelmet az arc tisztán tartására, amiben leginkább a különféle minőségi arctisztítók segíthetnek a leghatékonyabban.

A zsíros bőrre alkalmazott lemosó szereket naponta kétszer ajánlott alkalmazni. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő bőrgyógyászat Miskolc területén szintén sokat segít a probléma legyőzésében. A szakorvosok szerint, az évtizedekig hódító módszert, az arc szappanos vízzel való lemosását érdemes elkerülni, ugyanis a kezelés nemcsak a pattanásokat szárítja le, de a bőr egész felületét is érdessé teheti.

Ezzel ellentétben, a hipoallergén szerek kíméletesen bánnak még a legérzékenyebb, begyulladt bőrfelülettel is. Persze sok olyan tanács van, ami a pattanások házilag való kezelését népszerűsíti, de a szakemberek minden esetben azt tanácsolják, inkább a profi segítséget preferáljuk az otthoni praktikákkal szemben.

A bőrgyógyászat Miskolcon például a cink-tartalmú készítményeket részesíti előnyben, természetesen nem minden ok nélkül. A cinkről köztudott, hogy jól szabályozza a faggyútermelés működését, ennek tükrében pedig már nem is csodálkozunk azon, hogy a pattanás és az akné elleni készítmények egyik legkedveltebb összetevője.

Author: administrator