A csőszivattyúk felhasználási területei

csőszivattyúk

A szivattyúk széles körben használt eszközök ugyanúgy a háztartásban, mint ipari területen. Feladatuk a folyadék szállítása. Többféle típusuk létezik, azt, hogy épp melyiket hol használják, több tényező befolyásolja. A csőszivattyúk, más néven a búvár- vagy merülőszivattyúk jellegzetessége, hogy egészen lemerülnek a víz alá szivattyúzás közben.

A működési elvük szerint, a többi típussal szemben nem szivattyúzzák, hanem a felszínre nyomják a vizet. Előnyük, hogy hatékonyabbak és nagyobb teljesítménnyel bírnak a hagyományos társaiknál. A csőszivattyúkat elsősorban ásott kutakhoz használják, ugyanis jellemzően nagyobb mélységből való víz kinyerésére alkalmazhatók kitűnő hatékonysággal.

Igen népszerűek az iparban és a mezőgazdaságban is, de családi házaknál is gyakran használatosak, hogy megfelelő mennyiségű és nyomású tiszta vízzel lássák el a háztartásokat. Rendkívül gazdaságos és költséghatékony a csőszivattyúk használata, amennyiben öntözőrendszerhez kapcsolva látják el a kertet, mezőgazdasági területet az éltető vízzel.

Author: seditor