A hangszigetelés fontossága a mindennapi életben

hangszigetelés

Ha alapvetően zajos környéken lakunk, vagy esetleg a szomszédságunkban lakók életvitele nem mondható csendesnek, ajánlott a megfelelő módon gondoskodni az élhető környezet megteremtéséről. A hangszigetelés egy olyan területe az építőiparnak, amely a hangenergia elnyelésének megoldásáról szól.

A lakásban terjedő hangok, a léghang ellen a falak utólagos szigetelésével védekezhetünk. A felülről hallható lépések, a falszerkezet által továbbított hangok, amik ellen ideális megoldás a födém és az oldalfalak hangszigetelése. A padozat alá épített szigetelő réteggel az alattunk lakókat kímélhetjük meg a tőlünk származó zajoktól.

A kőzetgyapot és az üveggyapot tökéletes a hangszigetelés szempontjából, ugyanis mindkettő nagy sűrűségű, szálas anyag, ami 10-15 cm-es vastagságban helyezhető fel. Abban az esetben érjük el a legtökéletesebb eredményt, ha a szigetelést a hangforrás felőli oldalra helyezzük. Ha azonban ez valamilyen oknál fogva nem valósítható meg, akkor a fal másik oldalán elvégzett szakszerű hangszigetelés is kellő hatékonyságú lehet.

Author: seditor