A homloklebeny terápia szinte minden korosztálynak tud segíteni

homloklebeny terápia gyakorlatok

Speciális mozgásterápia révén, hatékonyan enyhíthetőek vagy akár meg is szüntethetőek a különböző tanulási, figyelem és koncentrációs problémák. Ugyanis a mozgással elsajátított gyakorlatok tanulási helyzetben is aktiválódni tudnak, ami által sokkal könnyebb lesz a hétköznapi akadályokat is megugrani.

6 éves kortól kezdve bármelyik életszakaszban tudnak segíteni a homloklebeny terápia gyakorlatok. Tehát ez a foglalkozás lényegében mindenkinek ajánlott, aki kinőtte már az óvodáskort és tanulási nehézségekkel, illetve autizmussal vagy ADHD-val küzd.

Ugyanakkor, mielőtt jelentkezne valaki erre vagy elvinné a gyerekét egy ilyen terápiára, mindenképpen ajánlott részt vennie egy konzultáción. Ugyanis a terapeutáknak látniuk kell a teljes képet ahhoz, hogy meg tudják állapítani, valóban ilyen jellegű problémáról van szó és tényleg a homloklebeny terápia lenne a megfelelő az adott esetben vagy sem.

Van, hogy laikus szemmel a tünetek tanulási nehézségként értelmezhetőek, de igazából nem erről van szó. Az is előfordulhat, hogy bár tényleg akadnak gondok ezen a téren is, más területen is szükség lenne a fejlesztésre, ami egy másik típusú foglalkozással hatékonyabban megvalósítható lenne.

Ezért van szükség a személyes megbeszélésre, illetve az állapotfelmérésre, amire sor kerülhet a konzultáció után vagy egy külön időpontban is. A szakértők ezt követően döntik el, hogy milyen irányba lehetne elindulni és amennyiben egyetértenek a szülőkkel, gondozókkal, nevelőkkel, akkor írják csak elő a homloklebeny terápiát.

Ugyanakkor, ha azt állapítják meg, hogy tényleg ez hozhatja a legjobb eredményeket, akkor viszonylag hamar várható a pozitív változás, mert a 45 perces foglalkozások célzottan azokra a területekre fókuszálnak, amelyekkel a résztvevőknek gondja akad a mindennapokban.

A folyamatosan nehezedő mozgásos gyakorlatok elősegítik például a rugalmasabb gondolkodást és kiegyensúlyozottabb viselkedést, ami alapjaiban változtathatja meg a gyerekek és felnőttek életét is, természetesen pozitív irányba.

Author: administrator