A kardiológia szerepe fontos

kardiológia

A belgyógyászat egyik ága, ami a szív- és érrendszeri panaszokkal foglalkozik. A kardiológia szakrendelés olyan tünetek kapcsán kereshető fel, mint például a lábdagadás, a mellkasi fájdalom, a szívtáji nyomás, a magas vagy az alacsony vérnyomás. A vizsgálat minden esetben az anamnézis felállításával veszi kezdetét. Ezután megmérik a páciens pulzusát és vérnyomását.

A sztetoszkópot is előveszi a szakorvos, hiszen a szívhangokat is meg kell hallgatni. Az eredmények alapján elrendelheti a további specifikus diagnosztikai vizsgálatokat annak érdekében, hogy kiderüljön mi áll a probléma hátterében. A kardiológia osztályán EKG-t is készítenek. Teljes mértékben fájdalommentes, sőt, a mellékhatásoktól sem kell tartani.

Az EKG-görbe papíron vagy monitoron keresztül mutatja a kapott adatokat. A kezelési módszerek személyenként változóak. Ha a kezdeti időszakban derül ki a probléma, akkor elegendő lehet a gyógyszeres kezelés. A kardiológia szakorvosai sürgősségi eseteket is vállalnak, hiszen mindenre fel vannak készülve.

Author: seditor