A kerti öntöző kifogástalanul működik

kerti öntöző

Egy ápolt zöldövezet az ingatlan területén meseszép látványt nyújt. A kerti öntöző, amennyiben precízen van beállítva, kifogástalanul és takarékosan teszi a dolgát. Az automata variáció megspórolja Önnek a locsolással eltöltött idő. Ahhoz, hogy költséghatékony legyen, nem árt az arra megfelelő eszközöket beszerezni a kialakításkor. Fontos elemei például a szórófejek, amelyek a vízkijuttatást végzik.

Házból és fúvókákból áll, amelyek használaton kívül a föld alá vannak süllyesztve. Amikor a rendszer működésbe lép, akkor automatikusan kiemelkednek a talajból a nyomás hatására. Kerti öntöző felszerelhető spray szórófejekkel, amelyekkel esőszerű locsolás kivitelezhető. Ahhoz, hogy efféle fúvókákat használjon a szórófejekbe, a víznyomásnak optimálisan 1,5-3 bar között kell lennie. Célszerű úgy elhelyezni a fejeket, hogy azok átfedésben legyenek egymással. A szórás állítható, vagy fix is lehet. Az állítható fúvókákat 0-360 fok között lehet mozgatni, a pázsit nagyságától függően. A kerti öntöző minden változata megrendelhető az online üzletekből.

Az öntözőrendszer karbantartás nem bonyolult

Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy ezt a dolgot semmiképpen sem szabad elhanyagolni, hiszen az alkatrészek meghibásodásához vezethet. Az öntözőrendszer karbantartás elvégezhető házilag is, amennyiben rendelkezik a hozzá megfelelő berendezésekkel és szerszámokkal. Nem nevezhető nagy és költséges feladatnak. Léteznek olyan teendők, amelyeket minden évben meg kell ismételni. Két alapvető dolog van, amit meg kell tenni a ki- és bekapcsoláskor. A tavaszi üzembe helyezés, valamint a téli kompresszoros kifúvásról van szó.

Ha a téli öntözőrendszer karbantartás megfelelően van kivitelezve, akkor tavasszal a beindításkor egyáltalán nem lesz nehéz dolga. Ebben az esetben nyomás alá kell helyezni a berendezés főnyomócsövét. A zónákat egyesével kell elindítani és végignézni azt, hogy tökéletesen működnek-e. Ezután a szórófejeket és más elemeket is ellenőrizni kell. A vezérlő automatikát az adott időszaktól függően érdemes beprogramozni, hiszen ez hozzájárul a gazdaságos locsoláshoz. Az öntözőrendszer karbantartás elengedhetetlen dolog.

Author: seditor