A klíma fűtés által is kihasználható

Klíma hűtéshez és fűtéshez

A légtechnikai berendezések a trükkös gépek közé tartoznak azért, mert szinte mindenkinek a hűtési funkció ugrik be a szó hallatán. Téves ez az asszociáció, hiszen a klíma fűtés céljából egyaránt beszereltethető, legalábbis manapság.

Elképzelhető, hogy a kezdet-kezdetén, amikor az első példányok megjelentek a piacon, illetve talán még később is néhány évig, kizárólag hűteni tudtak ezek a gépek. Ez azonban manapság már nem igaz, hiszen a legtöbbel kapcsolatban már jogos elvárása a vevőnek, hogy multifunkciós legyen és ne csak hűteni, de ugyanolyan ügyesen fűteni is tudjon.

Tulajdonképpen logikus ez a fejlesztési irány, hiszen ha megveszünk egy klíma berendezést és csak hűteni tud, akkor 2-3 hónapnál tovább nem használhatjuk, hiszen régiónk időjárása változatos és hidegebb hónapok következnek.

Viszont a maradék hónapok nagy részében is használható a berendezés, hiszen a klíma fűtés céljából ugyanúgy bekapcsolható. Nagyszerű tulajdonság ez, ami hozzájárul a megtérüléséhez, kihasználhatóságához.

Author: administrator