A könyvelés szabályai gyakran módosulnak

könyvelés

A kormány évek óta egyre jelentősebb törvényeket hoz, hogy elérje hosszú távú célját, a gazdaság kifehérítését. 2020 ebben a harcban kiemelkedően fontos év és emiatt sok vállalkozásnál a könyvelés is komoly kihívások elé néz. A 100000 Forintnál magasabb ÁFA tartalmú számlákat már eddig is kötelező volt bejelenteni a NAV számára.

Sokaknak már ez is elég megterhelő feladat, mivel a rendszer mögötti információs rendszer, finoman szólva, nem eléggé kiforrott. Sok könyvelőprogramot gyártó cég a tavalyi évet gyakorlatilag arra szánta rá, hogy a NAV által diktált gyakori változtatásokat beleprogramozza a szoftverekbe. E

miatt sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy 2020 júliusától már az összegtől függetlenül, minden ÁFA-s számlát jelenteni kell a NAV felé. Hatalmas változás lesz ez a könyvelés szempontjából. Ki fogja biztosítani ehhez a stabil informatikai rendszert? Mi lesz azokkal a kisebb cégekkel, ahol a könyvelés nem online? Nagyon sok még a megválaszolatlan kérdés és a határidő vészesen közeledik.

Author: administrator