A német juhászkutya tulajdonságai

A német juhászkutyákról
A német juhászkutyákról

Mint ahogyan a nevéből kiderül, ez a kutyafaj Németországból származik, az ónémet juhászkutyából és a pásztorkutyából tenyésztették ki. A legelterjedtebb kutyafajtának tekinthető az egész világon, ami nem véletlen, hiszen egy rendkívül barátságos, szerethető kutyafajról beszélünk. Megjelenés szempontjából leginkább a szépségre törekedtek a faj kifejlesztése során, így létrehoztak egy közepesen nagy és erős fajtát. Szín szempontjából, leginkább fekete, illetve barna színű (a barna több árnyalata), szőre pedig egyaránt lehet rövid valamint hosszú is.

Egy nagyon intelligens és kiegyensúlyozott kutyafajnak tekinthető, nagyon engedelmes, figyelmes és a gazdáját (kifejezetten a gyermekeket) nagyon szereti. Egy ideális munkakutyaként tekintenek rá, hiszen nagyon sok szempontból kiválóan megállja a helyét. Mindemellett igazán szorgos fajta, rendkívül értelmes, így azt is észreveszi, hogy mi zajlik a környezetében. Kiválóan védi az otthonát, minden esetben ügyel a lakás biztonságára. Hűségéről pedig nem is beszélve, hiszen a család minden tagját képes szeretni, azonban egyetlen személyhez különösképpen tud kötődni.

Minden esetben törekszik arra, hogy a gazdája kedvébe járjon, ezért idegenek nehezen tudják megvesztegetni. Igényli a törődést és a figyelmet, így abban az esetben, ha nem kapja meg ezeket, könnyen hiheti azt, hogy büntetésben van. Általánosságban nem tekinthető veszélyesnek, sőt, abban az esetben, ha a gazdája jól tartja, figyel rá és szeretetben neveli fel, akkor teljesen veszélytelennek mondhatjuk.

Author: administrator