A pajzsmirigy-alulműködés jelei

pajzsmirigy-alulműködés jelei

A pajzsmirigy egy pillangó alakú szerv, ami a nyelőcső két oldalán található, és a fő funkciója az, hogy az anyagcsere-folyamatokban kulcsfontosságú szerepet játszó hormonokat termeljen. A pajzsmirigy-alulműködés jelei eltérnek a túlműködés jeleitől.

A pajzsmirigy-alulműködés hátterében többféle ok is állhat, pl. autoimmun betegségek, sugárterápia vagy a pajzsmirigy-túlműködés kezelésére alkalmazott gyógyszerek. A jelei többfélék lehetnek, de kezdetben akár tünetmentes is lehet.

A betegség tünete lehet többek között: fáradtság, száraz bőr, fokozott hidegérzékenység, székrekedés, hízás, puffadt arc, izomgyengeség, rekedtség, emelkedett koleszterinszint, fájdalom, merevség és duzzanat az ízületekben, elvékonyodó haj, lassult szívverés, depresszió, károsodott memória, megnagyobbodott pajzsmirigy, és az izomgyengeség is.

Pajzsmirigy-alulműködés esetén a fő probléma az, hogy a pajzsmirigy nem termel elegendő mennyiségű hormont, és így a szervezet kémiai egyensúlya felborul. A ProLabor Kft. felszerelt laborjaiban a pajzsmirigyfunkciós tesztek is elvégezhetőek, így függetlenül attól, hogy a pajzsmirigy-alulműködés jelei jelentkeznek vagy sem, Ön pontos képet kaphat a pajzsmirigye és szervezete állapotáról.

Author: seditor