A sport mediátor kulcsfontosságú szerepe

munkaügyi mediátor

Problémás helyzet mind az üzleti életben, mind pedig a sport területén egyaránt előfordulhat. Szakirányú képzettségének és a konfliktushelyzetek megoldásában való jártasságának köszönhetően, ezekben az esetekben kiváló segítséget tud nyújtani egy sport mediátor.

Az érdekegyeztetés rendszerét, a jogszabályokat és a jogharmonizációs feladatokat jól ismerő közvetítő kulcsszereplője ezeknek a vitás helyzetnek. A sport mediátor feladata, hogy a mediációs folyamatot kellő gyorsasággal, rálátással, semleges állásponttal és békéltető szándékkal vigye végig.

Mindkét fél szempontját figyelembe véve segíti a párbeszédek lefolytatását és a konfliktushelyzetek feloldását a sport világának szereplői között. A sport mediátor tisztában van annak fontosságával, hogy mielőbb megoldás kell szülessen a vitás helyzetben és a sportolók, edzők zavartalanul, zökkenőmentesen folytathassák tovább a munkájukat.

A nyugodt együttműködés jobb teljesítményt eredményez. Mindezek mellett, a munkahelyeken is nagy gyakorisággal tűnnek fel hasonló megoldást igénylő problémák, nézeteltérések. A munkaügyi mediátor ilyenkor az évekig is eltartó pereskedések, tárgyalások és a rossz hírnév kialakulásának elkerülésében vállal kiemelkedő szerepet.

Cél, hogy ne romoljon tovább a munkáltató és a munkavállaló viszonya, természetesen bizalmas, nyugodt körülmények között kerüljön sor a beszélgetésekre. Lehetnek munkaszerződéssel kapcsolatos nézeteltérések, munkabalesetből eredő viták, kártérítési igények, felmondás körüli problémák, bérezéssel összefüggő konfliktusok, szakszervezetekkel történő szembenállás, sztrájk.

A munkaügyi mediátor ismeri a foglalkoztatási tendenciákat, valamint a megfelelő eljárást és magatartást az érdekegyeztetés során. Kerülje a sajtóvisszhangot, a bírósági tárgyalásokat, a nyilvánosságot és inkább bízza a kényes ügyeit a mediációs szakemberre!

Ebben az esetben a gyors, diszkrét, költséghatékony eljárás, valamint a mindenkinek kedvező végeredmény felől biztos lehet! Informálódjon bővebben a weboldalon a munkaügyi mediátor feladatáról!

Author: administrator