A szandál választás befolyásolja a láb fejlődését

szandál

Nagyon fontos a megfelelő lábbeli kiválasztása a bokasüllyedéssel diagnosztizált gyermekek szempontjából, mivel a rossz döntés befolyásolhatja a láb rendellenes fejlődését. Úgy tűnhet, hogy a lábfejnek nincs jelentősége abban, hogy egy szandál mennyire kényelmes vagy sem. Mégis ez olyan szempont, amit vásárláskor figyelembe kell venni.

A bokasüllyedést könnyű felismerni, mert az ideális formájú lábfejnek nagy mélyedés van a belsejében. Ha a mélyedés alig észrevehető, akkor bokasüllyedéssel vagy akár lúdtalppal is lehet dolgunk. A legjobb módja annak, hogy ellenőrizzük, gyermekünknek megfelelően fejlődik-e a lábfeje, ha azt nedvesen egy darab papírhoz nyomjuk.

Ha a mélyedés nagy és jól látható, akkor normálisan fejlődő lábfejjel van dolgunk. Ha nincs mélyedés, akkor a legkényelmesebbek azok a szandálok lesznek, amelyek szélessége tépőzárral vagy fűzővel állítható. Az állítás lehetővé teszi, hogy a gyermek a szandált a saját lábfeje adottságaihoz igazítsa, felesleges nyomás nélkül, így a láb kényelmesen érezheti magát.

Author: seditor