A szibériai husky tulajdonságai

A szibériai huskyról
A szibériai huskyról

A szibériai husky Kelet Szibériából származó kutyafaj, a munkakutyák csoportjába sorolható, hiszen ezeken a területeken (Szibériában) többnyire szánhúzásra, teherhordásra, illetve vadászatra vették igénybe a segítségüket. Közepes méretűnek tekinthető, szőrzete többnyire szürkés vagy ezüstös színű. Testtartása igencsak könnyed, ami a hám viselésére rendkívül alkalmas. Képes kisebb terhet hatalmas távolságon keresztül is elhúzni, rendkívüli erejének és kiváló állóképességének köszönhetően.

 

Egy igencsak barátságos, jámbor kutyafajtának tekinthető, rendkívül figyelmes és más kutyákkal szemben is bizalmas. Azonban érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a szibériai husky nem igazán alkalmas a betörők elriasztására, hiszen azokkal a személyekkel akiket ismer és szeret igen barátságos, másokat pedig figyelemre sem méltat. Ezért legfőbb jellemvonása nem a házőrzésben mutatkozik be, hanem mint ahogyan korábban már említésre került, inkább a teherhordásban lehet számítani rá.

 

A családjára, azaz a gazdáira is egy nagy falkaként tekint, gyakran ő dönti el azt is, hogy kire szeretne hallgatni. Ez persze nem azt jelenti, hogy csupán egyetlen emberhez ragaszkodik, hanem inkább ez arra irányul, hogy egy személynek engedelmeskedik. Ennek a kutyafajnak szüksége van a társaságra, ezért fontos, hogy gazdája törődjön vele. Mindemellett a mozgást is jelentős mértékben igényli, azonban, amennyiben a szabadban van szükséges pórázon tartani, abból az okból kifolyólag, mert nem igazán lehető Őt szabadon futkározni hagyni.

Author: administrator