A testheveder csökkenti a kockázatot

Testheveder

A nagy magasságokban történő munkák fokozottan veszélyesnek számítanak. A testheveder önmagában még nem lenne elég a szükséges ismeretek nélkül. Aki még dolgozott ilyen munkavédelmi felszerelésben, az valószínűleg egyedül fel sem tudná venni azt. Ezen kívül fontos a megfelelő minőségű és teherbírású műanyagkötél kiválasztása.

A magasban találnunk kell egy biztos rögzítő pontot. Ennek hiányában keveset ér a testheveder. Amennyiben megtörtént a rögzítés, máris szabaddá válik a két kezünk és biztonságosan dolgozhatunk.

A nagy teherbírásnak köszönhetően, akár függhetünk is a testhevederben. Ez idő alatt viszont nagy terhelés érheti az ágyékrészt és a comb artériákat, ami lábzsibbadáshoz vezet. Ennek elkerülése végett fejlesztették ki az antitrauma testhevedert.

Ez egy olyan különleges megoldás, amivel a súly a heveder bekötési pontjára helyeződik vissza, amennyiben a zuhanást követően függeszkedve várnunk kell az érkező segítséget. Stabilan körbe fogja a testet, így a viselője nem csusszanhat ki belőle.

Author: administrator