A tökéletes hangzás kellékei a jó hifi hangfalak

hifi hangfalak

Egy hifi rendszer tervezése során számtalan szempontot fontolóra kell venni ahhoz, hogy a létrehozott berendezés a lehető legtökéletesebb hangzással tudja kiszolgálni a megálmodóját. Nem egyszerű feladat a hifi hangfalak kiválasztása sem, hiszen ha nem értünk hozzá, olyan hibát véthetünk aminek, aztán hosszútávon „isszuk a levét”.

Nem minden hangfal kompatibilis minden erősítővel, így egy téves döntés a tökéletes hangzás rovására mehet. Szintén az átgondolt és szakértő választás mellett szól, hogy már a belépőszintű hifi hangfalak ára is elég borsos lehet. A netdepo.hu weboldalon lehetőséget kínálnak a vásárlás előtti kipróbálásra, ami szintén óriási segítségünkre lehet, főleg abban az esetben, ha az első hifi szettünket szeretnénk megépíteni.

A bemutatóteremben előzetes bejelentkezés alapján lehetőség van a hifi hangfalak meghallgatására is, a szakértő kollegák pedig örömmel segítenek akár komplett rendszer összeállításában is. A weboldalon a legismertebb világmárkák termékei a legjobb ár/érték arányban, széles választékban elérhetők.

Miért átgondolandó a hangfal tartó állvány beszerzése?

Hifi berendezések esetében a hangfalak elhelyezése alapvető fontosságú lehet a hangzásvilág kialakításának szempontjából. Nem árt utánajárni a kérdésnek, mielőtt megterveznénk a rendszert, mindenképp figyelembe véve a helység egyedi adottságait is.

Álló hangfalak esetében a hangfal tartó állvány alá megfelelő alátétet és rezgéscsillapító tüskét kell használni, hogy a lehető legjobb legyen az esetleges rezonancia elvezetése. Ha ugyanis egy sugárzó együtt rezeg az alatta levő felülettel, az a hangzás mély- és középtartományának minőségét jelentősen ronthatja.

A hangfal tartó állvány esetében a másik fontos kérdés a megfelelő magasság kiválasztása. Célszerű, ha fülmagasságba helyezzük az állványt a legoptimálisabb eredmény érdekében, a hangfal tartó állványok többségének magassága éppen ezért 60-80 cm körül mozog. Vannak állvány típusok, amelyeknek az üreges részét kvarchomokkal lehet megtölteni, ami szintén a rezonancia további csökkentését szolgálja.

Author: seditor