A Velencei Karnevál: zene, maszkok, és még több zene!

Velence legismertebb kulturális eseménye

Velence városa egy olyan hely, amivel egyszerűen nem tudunk betelni, soha nem lehet megunni, akárhányszor látogatunk is el oda, főleg ha a karnevál csodálatos napjait tölthetjük ott! A Velencei Karnevál talán Olaszország legismertebb kulturális eseménye.

Rendkívül látványos, pompás esemény ez, amit Önnek is látnia kell, ezért jól teszi, ha mihamarabb lefoglalja a helyét a velencei-karneval.hu weboldalon. Velence életében ez a kulturális esemény világszerte ismert, ami ősi hagyományokra épül, így ezen a pár napon a lagúnák és gondolák városa olyan hihetetlen élményeket biztosít az odalátogatóknak, amelyekről örömmel mesélnek majd az unokáiknak.

Sok részletet megőrzött a múltból ez a karnevál. Ilyenkor felelevenednek a tradíciók, hagyományos figurák és viseletek jelennek meg az utcákon. Ehhez a látványhoz még hozzáadódnak a különböző, érdekesebbnél-érdekesebb programok is, amit az utazási iroda munkatársai szerveznek meg.

A város sajátos helyei szintén megtekinthetőek, mint például a Sóhajok hídja, a Szent Márk tér és bazilika kívülről, ugyanakkor vásárlási lehetőség és szabadprogramok is színesítik a Velencében eltöltött néhány napot. Általában mindenki beszerez valamilyen specifikus, helyi jellegű ajándékot Olaszországból, saját részre és az otthon maradottaknak is.

De Ön ne ezt tegye, hanem vigye magával az egész családját, hogy együtt gyönyörködhessenek a Velencei Karnevál forgatagában! Kimozdulhatnak a hideg időből a kellemes klímába, hiszen Velencében hamvazószerda előtt veszi kezdetét és húshagyókedden ér véget. Ilyenkor a város elüldözi a téli árnyait és új életre kel.

Varázslatossá válnak az utcák, megtelik maszkos, vidám, hangoskodó emberekkel, akik táncolnak, nevetnek, tollászkodnak, valamint flörtölnek, így tesznek eleget a város csodálatos tradicionális szokásának. Különleges esemény a Velencei Karnevál, nekünk, magyaroknak érdekes és életre szóló élményt nyújt. Semmiképpen ne hagyja ki Itália ezen érdekes, fergeteges eseménynek a megtekintését, hanem menjen el oda!

Author: administrator