Akvárium szett kezdőknek és haladóknak

akvárium szett

Minden kezdő akvarista szembesül a szükséges felszerelés kiválasztásának feladatával. Ezért a nagy gyártók a vásárlói elvárásoknak megfelelően, különböző szintű készleteket kínálnak. Az akvárium szett időt és pénzt takarít meg a halak rajongóinak. Az áraktól függően, a készletek különféle szintű felszereltséggel rendelkeznek.

Az alapkészletek egy üvegedényt tartalmaznak fedővel és világítással. Ez lehetőséget ad arra, hogy az akvárium berendezésére vonatkozó terveinknek megfelelően válasszuk ki a fennmaradó alkatrészeket és elkerüljük a felesleges befektetéseket. A bővített akvárium szettek fűtőtestet, szűrőt és hőmérőt is tartalmaznak.

Egy ilyen készlet ideális mindazoknak, akik most kezdik az akvarisztikával való kalandozást, de a haladóbb szintű felhasználók is találnak közöttük érdekes lehetőségeket. Ha komplett akvárium szettet vásárolunk, nemcsak egy tartályt kapunk a felszereléssel együtt, hanem egy hozzá illő szekrényt is. A kész készlet kiválasztása garantálja, hogy minden elem gondosan össze lett hangolva.

Hány halat tarthatunk egy 25 literes akváriumban?

A hosszú őszi és téli esték ideálisak a halak csodálatára. Egy szép, hangulatosan megvilágított és gondozott 25 literes akvárium minden szobának egyedi dísze lehet, a halak vízi életének figyelése pedig pihentető és szórakoztató. Mielőtt azonban elindulnánk beszerezni egy készletet, mindent gondosan meg kell tervezni.

Kezdjük azzal, hogy eldöntjük, édesvízi vagy sósvízi halakat szeretnénk tartani. A tengeri fajok sok tudást igényelnek és drágább a fenntartásuk, ezért kezdőknek az előbbit ajánljuk. A második lépés a tartály mérete és alakja. A méret meghatározásakor követhetjük azt a meglehetősen elterjedt nézetet, hogy minden halnak minimum 5 liter víz szükséges.

Ez röviden azt jelenti, hogy egy 25 literes akváriumban könnyedén tarthatunk 5 halat. Ez talán nem tűnik soknak, de ne feledjük, hogy az akvárium nemcsak a halakról szól, hanem a növényekről és a dekorációról is. A kezdők gyakori hibája, hogy túlzsúfolják a tartályt. Egy 25 literes akváriumban kezdetben tanácsos legfeljebb három, de lehetőleg egy fajt tartani.

Author: seditor