Az achát hatása a belső harmóniára

achát hatása

Eredeti szerkezetének és változatos színeinek köszönhetően, ez az ásvány az egyik legnépszerűbb ékszerekben használt kő. Tudja, milyen ereje van ennek a figyelemre méltó, mindenki által ismert ásványnak? Az achát hatása az élet számos területén segíthet. A féldrágakő ásvány kívülről nem tűnik vonzónak, mert szürke és durva.

Belsejében azonban jellegzetes, többszínű rétegeket rejt, amelyek gyönyörű kompozíciót alkotnak. A kő a nevét az Achates folyóról kapta, ami Szicília déli részén folyik keresztül, ahol ezt a gyönyörű ásványt az ókorban bányászták. Az achát hatása és mágikus ereje évszázadok óta ismert. A múltban mindenféle amulettek, ékszerek, pecsétek és szobrok, sőt, gazdagon díszített használati tárgyak részei is készültek belőle.

Az achátot a hűség és a szerelem, valamint a fizikai, érzelmi és szellemi egyensúly kövének tartják. Segít megőrizni a belső harmóniát, önbizalmat ad és megnyugvást biztosít a különböző stresszes helyzetekben. Sokan az „üzletember köveként” emlegetik. Már az ókorban is használták szónokok, ügyvédek és politikusok amulettek készítésére, mivel néha hasznos volt a tekintély építésben. A modern időkben az achát hatása jól jöhet a különböző kereskedelmi tranzakciók és üzleti megbeszélések során.

A kő energiája segít a problémák megoldásában, javítja az analitikus képességeket és megkönnyíti a beszédet. A nem hagyományos orvoslás hívei azt is az achát hatásainak tulajdonítják, hogy képes támogatást nyújtani az egészségügyi problémákkal szemben. Különösen jó alkalmazható a különféle bőr- és szembetegségek esetén, valamint pozitív hatással van az ember mentális állapotára.

Author: seditor