Bipoláris zavar kezelése depresszió esetén

Fontos a személyiségfejlesztés

Az embernek gyakran nehéz felismerniük azt, hogy ők az egyedüli tulajdonosaik az érzéseiknek, gondolataiknak, vágyaiknak, ötleteiknek és véleményeiknek. A személyiségfejlesztés folyamata abban az esetben lehet sikeres, ha elfogadjuk, hogy egyedül mi uralkodunk a saját személyes terünk és vágyaink felett. Ha ez megtörténik, akkor az ember az életének különféle területein kényelmesen érzi magát. Amennyiben nehezünkre esik a saját képességeink elfogadása, akkor ez nemcsak kellemetlenségekhez, hanem stresszhez is vezethet.

Az ilyen jelenségek kiküszöbölésére és kompenzálására speciális korrekciós képzéseket, személyiségfejlesztést és gyakorlatokat kell alkalmazni. Ezek a lehetőségek kifejezetten azoknak szólnak, akik meg akarják érteni magukat, szeretnék felfedezni a képességeiket és megvalósítani a vágyaikat. A konzultáció alatt megkeressük azokat az akadályokat, amelyek a megvalósítás útjában állnak.

Ezen kívül, a személyiségfejlesztés során megismerheti önmagát és olyan eszközöket szerezhet, amelyek segítenek a tervei megvalósításában. A Corvin Pszichológiai Terápiás Központnál a terápián és a tanácsadáson kívül a mániás depresszióval küzdő pácienseknek is reményt adunk. A szolgáltatásaink között elérhető a bipoláris zavar kezelése, ami olyan mentális egészségi állapot, ami szélsőséges hangulati ingadozást idéz elő, magába foglalva az érzelmi maximumokat (mánia vagy hipománia) és minimumokat (depressziót).

A hangulati ingadozások ritkán vagy évente többször is előfordulhatnak. Amikor valaki depressziós lesz, szomorúnak vagy reménytelennek érzi magát és elveszíti az érdeklődését vagy örömét a legtöbb tevékenység iránt. Amikor az egyén hangulata mánia vagy hipománia felé fordul, euforikusnak, energiával telinek vagy szokatlanul ingerlékenynek érzi magát. Ezek a hangulati ingadozások befolyásolhatják az alvást, az energiát, az aktivitást, az ítélőképességet, a viselkedést és a világos gondolkodásra való képességet. Bár ez egy egész életen át tartó állapot, a bipoláris zavar kezelése segíthet a tünetek csökkentésében.

Author: administrator