Bírja a terhelést a kúpgörgős csapágy

Csapágyak tengelyekhez

Ezeket a csapágyakat általában párban, egymással szemben építik be, ezért alkalmasak az axiális és radiális terhelés elnyelésére. Az ellenálló felépítésnek köszönhetően, nem igényelnek karbantartást.

Ha mégis szükség lenne új kenőanyagra, akkor a kúpgörgős csapágy esetében könnyű dolgunk lesz, mivel ezeket szét lehet szedni. Létezik egy-, két-, de négysoros változat is. Értelemszerűen minél többsoros egy kúpgörgős csapágy, annál nagyobb terhelésnek lehet kitenni.

Az NTN azonban nem elégedett meg ennyivel és továbbfejlesztette, ezért igazán minőségi terméket alkotott meg, amelyeknek az élettartama hosszabb a hagyományos kúpgörgős csapágyaknál. Az autóiparban jól terhelhető alkatrészekre van szükség, mivel ezekkel jelentősen meg lehet hosszabbítani egy autó élettartamát.

Sokkal ritkábban lesz szükség szervizelésre, hogyha az alkatrészek lassabban kopnak. Az NTN kúpgörgős csapágy éppen ilyen, mert rendkívül alacsony súrlódási nyomatékkal rendelkezik. Ennek köszönhető az, hogy jelentősen javult a berágódással szembeni ellenállóság.

Author: administrator