Életet menthet a munkavédelmi szabályzat

munkavédelmi

Minden munkáltatónak kötelessége biztosítania a megfelelő és biztonságos munkakörnyezetet az alkalmazottainak. Ehhez szorosan hozzátartozik a munkavédelmi szabályzat pontos ismertetése. Az alkalmazottaknak pedig minden esetben ezeknek megfelelően kell eljárniuk nap mint nap.

Hogyha valaki nem a munkavédelmi szabályoknak megfelelően végzi a feladatát és baleset éri, akkor nem terheli felelősség a munkáltatót. Ehhez elég lehet annyi, hogy az adott napon az illető nem viseli a teljes munkavédelmi felszerelését, ami az előírások szerint kötelező volna.

Például az építkezéseken nélkülözhetetlen a sisak használata. Ennek hiányában súlyos sérülések történhetnek a magasból lehulló törmelék vagy egyéb tárgyak miatt.

Az autószerelő műhelyekben a csúszásgátló talppal ellátott munkavédelmi cipővel könnyen elkerülhető egy csúnya esés, amit az olajfoltok okozhatnak. Ezek a lábbelik általában ellenállnak a maró hatású vegyszereknek is. De ezek a tulajdonságok részletesen fel vannak tűntetve az euronorm.hu webáruházban, minden termék leírásában.

Author: administrator