Eredményesen alkalmazhatóak az excel függvények

excel függvények

Egy üzleti döntés nem alapulhat csak egyszerűen megérzésekre vagy jóslatokra, mert azokat muszáj alátámasztani számszerű adatokkal, ha azt akarjuk, hogy biztosított legyen az eredményesség. Természetesen olykor bejöhet néhány légből kapott elképzelés, de hosszútávon ez totális csőd felé vezetné a céget. Ha biztosra akarunk menni, akkor bizony elő kell venni az excel függvények kínálta számítási módszereket. Ezek olyan esélyeket kínálnak, amelyek már biztosan előremozdíthatják a vállalkozás fejlődését. Viszont tudni kell bánni azokkal.

A nagyon alapvető excel függvények alkalmazása csak néhány kattintás. Ilyen például az átlag kiszámítása. Ezekben az esetekben elég megadni a keresett tartományok kezdetét és végét, majd máris feltárul előttünk a végeredmény. De ez közel sem minden. Nagyon komplex számítási módszerek állíthatóak össze az excel függvények révén. Komplex kimutatásokat végezhetünk azokkal. Voltaképpen egy külön szakmáról van szó. Ennek is megvannak a maga szakemberei, akik készséggel állnak a szolgálatunkra, ha igényeljük.

Teljesen egyértelmű, hogy egy cégvezető, mivel sok egyéb dolgot végez, nem lehet még a pivot tábla szerkesztés kiválósága is. Bőven elég, ha valaki elboldogul a kimutatások értelmezésével esetleg a meglévő eredmények gyakorlatba történő ültetésével. Tény, hogy ezen munka elég sok időt vehet el az embertől, hiszen esetenként hatalmas mennyiségű számadatot kell átnyálazni és következtetéseket levonni azokból. A pivot tábla készítés csak egy része a teljes munkakörnek.

Bőven elég, ha ránézünk és tudjuk, hogy mi szerepel benne, hiszen egy prezentáció alkalmával, egyáltalán nem az érdekli a vezetőséget, jövőbeli partnereket, hogy milyen függvényeket használtunk vagy mennyi időt töltöttünk el a formázással, hanem a konkrét eredményekre fektetik a hangsúlyt. Tehát, okos döntés a pivot tábla szerkesztés áthárítása olyan mesteremberekre, akiknek ez egy teljesen rutinfeladat, mert amivel mi órákat vagy napokat kínlódnánk, azt ők gyorsan, szakszerűen és könnyedén megoldják. Tudjunk meg többet a részletekről az excelmester.hu webfelületen!

Author: administrator