Görögországi utazás repülővel: TOP 5 tipp egy felejthetetlen nyaraláshoz

Görögországi utazás

Az egyik legkedveltebb úti cél világszerte Görögország, ahová különösen a nyári szezonban látogatnak el rengetegen. Több módon is el lehet utazni ebbe a csodálatos országba, de talán repülővel a legrövidebb és a legkényelmesebb. Nem véletlen térnek ki külön erre a www.eurotravel.hu weboldalon. A repülővel történő utazás során arra számítanunk kell, hogy a legfontosabb nemzetközi repülőtér Athénban található. Nagyobb reptér van még Theszalonikiben és Héraklionban, viszont az idegenforgalmi szezonban sok kedvelt nyaralóhelyre indulnak charterjáratok is.

Ennek köszönhetően, könnyen eljuthatunk például Rodosz vagy Korfu szigetekre. Ugyanakkor kijelenthető, hogy szinte minden szigeten van kisebb-nagyobb repülőtér, ahová érkeznek rendszeres belföldi járatok. Tehát, bármelyik nyaralóhelyre eljuthatunk repülővel is, ami hatalmas előny a többi opcióval szemben. Görögországban a történelem, a kultúra és a természet szerelmesei egyaránt megtalálják a nekik való helyeket, programokat.

Az ország északi részén olyan gyönyörű üdülőhelyek vannak, mint Paralia, ahol a lassan mélyülő, homokos tengerpartoktól kezdve, a pezsgő éjszakai életig, minden korosztály tagjai megtalálják a számukra vonzó kikapcsolódási lehetőségeket. Ettől a helytől 3 km-re helyezkedik el Olympic Beach, a két települést egy kiépített sétány köti össze. Olympic Beach tengerpartja homokos, kristálytiszta vízzel, ahol vízi sportokat is kipróbálhatnak a turisták. Görögország gazdag szigetvilággal rendelkezik, amelyek szintén kedvelt úti célok.

Például Rodosz az elmúlt évszázadokat tárja az utazók elé. Korfu szigete változatos földrajzzal rendelkezik, ahol a történelem szerelmesei megtekinthetik az Új Erődöt, a Vlachérna kolostort, az Óvárost és az Ázsiai Művészetek Múzeumát. Akkor még nem esett szó a Nagy Szigetnek is becézett Krétáról, ami az ország déli részén helyezkedik el. Egyedülállóak, ámulatba ejtőek úgy a történelmi, mint a természeti és kulturális adottságai. Fürdőzésre, passzív pihenésre mindegyik hely lehetőséget biztosít.

Author: seditor