Gyógytorna otthon: hogyan kezdjek neki?

profi gyógytornász

Az egészségről a legtöbben úgy gondolják, hogy magától értetődő, valójában a legkönnyebb ezt a tulajdonságot elveszíteni. Egy fiatal szervezet jóformán mindent és igen gyorsan kihever, de ahogy telik az idő, úgy lassabban történik a regeneráció. A sejtek már nehezen osztódnak, a szövetek sem annyira rugalmasak, mint régen. Természetesen mindenen van mód segíteni. A megfelelő odafigyeléssel, jó táplálkozással, elég folyadék bevitellel és a rendszeres mozgással fitten tartható a test.

A kötöttség egy igen komoly probléma, ami gyakran még az elhízásnál is nehezebb feladatokat ró az emberre. Némi túlsúly még elviselhető, de amikor a hajolás, fordulás, guggolás fájdalommal jár, akkor muszáj ez ellen aktívan tenni valamit. Az internet tele van hasznos gyakorlatokkal, de ezekről fontos tudni, hogy a nem megfelelő kivitelezésük könnyen sérüléshez vezethet. Ezért is érdemes először profi gyógytornászhoz fordulnod.

Ha úgy érzed, hogy a derekad már nem a régi, reggelente minden ízületed recseg, akkor ne habozz ellátogatni a gyogytornaszom.hu weboldalra! A legtöbb mozgásszervi panaszra a pihentetés helyett, éppen ellenkezőleg, az aktív és célirányos torna a megoldás. Ehhez azonban kell az alapos felmérés és a személyre szabott metódus kidolgozása. A szakemberek megmutatják a gyakorlatokat miként kell végezned és még házi feladatot is kaphatsz, amivel fokozhatod a felépülés esélyét. Mint a legtöbb betegség esetén, úgy itt is a megelőzés lenne a fő cél.

Ha erre már nincs esély, mert bekövetkezett a rándulás, csípődés, húzódás, akkor ne szenvedj egyetlen percet sem feleslegesen a problémáddal! A fájdalomcsillapítók fogyasztása helyett, adj esélyt a szervezetednek, hogy célirányos gyakorlatokkal kezelje a panaszt! A Gyógytornászom rendelő kereti között reumatológus és ortopéd szakrendelésen is részt vehetsz. Vedd kezedbe minél hamarabb a felépülésed kulcsát és ismerd fel, hogy a mozgásban van a válasz számos problémára! A többi pedig csak rajtad múlik, hogy mennyire gyors lesz a felépülés.

Author: seditor