Hasznos eszköz a krimpelő fogó

krimpelő fogó

Egy audio rendszer házilag történő megépítésekor nem csupán a legfőbb alapanyagokra lesz szükség, hanem a profi szerszámokra is. Az egyik legfontosabb szerszám a krimpelő fogó, amit sokan csak présfogóként ismernek. Ez azért nem hiányozhat, mert ennek a segítségével lehet a lehető legegyszerűbben elkészíteni az UTP vezetékeket. Az UTB kábel elkészítésekor az első lépés, hogy az ember eltávolítja a külső borítást. Ez megtörténhet egy csupaszító szerszám segítségével.

Érdemes mindig maximum 12 milliméternyi kábelfelületet lecsupaszítani, hiszen ellenkező esetben, ha több kerül leszedésre, akkor a vezeték nem lesz stabil és az UTP csatlakozó megfogatása nagyon nehéz lesz. Illetve a csavart érpárok szétbontása csökkenti a zajkioltás hatásfokát. A kábel vastagságától függ, hogy milyen krimpelő fogóval tudja az ember az adott csatlakozót rápréselni. A krimpelő fogó megvehető a KáCsa Audio shopban, ahol a szerszámok direkt a szakembereknek készülnek. Ezek az eszközök a piacon igazán jó ár/érték aránnyal rendelkeznek. A krimpelő fogó jó tulajdonságai közé tartozik, hogy az esztétikus, nem drága és egyszerűen kezelhető.

A HDMI toldó is megvásárolható a boltban

Itt nem csupán a különféle munkaeszközök, hanem az audio és videó rendszerhez az alapanyagok is beszerezhetőek. Gondolni kell itt a HDMI toldó tartozékra. Az efféle termék haszna magától értetődő. A megfelelő toldó használatával elkerülheti az ember, hogy ki kelljen dobni a meglévő kábelt, illetve megspórolható egy új vásárlása. Például a HDMI toldó egyik legfontosabb célja, hogy a továbbított jelet többfelé osztva vagy eltérő csatlakozóra átalakítva szállítsa.

Az úgynevezett elosztó pedig akkor lehet hasznos, ha például egy monó (tipikus eset a házimozi erősítőn lévő aktív mélysugárzó kimenet) hangkimenetet kell kettéosztani. A HDMI toldó a legtöbbször két esetben elengedhetetlen. Akkor szükséges, ha túl rövid a meglévő kábel vagy nem megfelelő szögben áll a végén lévő csatlakozó. A HDMI toldó például biztosan kell akkor, amikor a falra szerelt lapos televízió hátuljába akarja az ember csatlakoztatni a vezetéket.

Author: administrator