Hogyan késleltethető a lámpa felújítás?

lámpa felújítás

A repedések és a homályosság minimalizálásának egyetlen módja a fényszórók védelme. Ugyanakkor egy váratlan lámpa felújítás elkerülése érdekében, ajánlott az autó megvásárlása után azonnal védőintézkedéseket tenni, amíg a fényszóró nem sérült meg. A védelem érdekében azt javasoljuk, hogy ragasszon azokra fóliát, ami évekig képes megvédeni a reflektorokat a súrlódást okozó anyagoktól, a vegyszerektől és az ultraibolya sugárzástól.

Sajnos kevés olyan autós van, aki követné ezt a tanácsot és emiatt homályos és sárga üveggel jár. De még nekik is kínálunk egy hatékony módszert a fényszórók kristálytiszta átlátszóságának visszaállítására. Ez nem más, mint a lámpa felújítás.

A polírozást Ön is elvégezheti otthoni körülmények között, de nehéz megmondani, hogy megkapja-e a várt eredményt. A csináld magad munka során azonban fennáll annak a veszélye, hogy eltávolíthatja a felesleges műanyag réteget vagy túlmelegítheti azt, ha nagysebességű szerszámmal dolgozik. Ezért jobb, ha a lámpa felújítást a profikra bízza.

Szélvédő javításnál is ugyanezt tanácsoljuk

Az autóüveg károsodásai helyrehozhatóak. Számos olyan típusuk van, amelyek esetében ezt könnyebb és olcsóbb is megtenni, mint egy új üveglapot vásárolni. Szélvédő javítás a következő esetekben lehet jó megoldás: olyan repedéseknél, amelyeket a hirtelen hőmérséklet-változások okoznak, a mechanikai igénybevétel következtében felcsapódó forgácsoknál és kavicsoknál, valamint ezek kombinációinál.

Az ilyen típusú károsodásokat fotopolimer oldatok segítségével lehet kiküszöbölni, amelyeket a repedések területére vezetnek, majd ezt a részt ultraibolya sugarakkal kezelik. A szélvédő javításnál alkalmazott polimer olyan speciális anyag, aminek a törésmutatója hasonló az üveghez és UV sugárzásnak kitéve stabil tapadást biztosít az autóüveghez.

A használat során nem válik homályossá és képes növelni az üveglap szilárdságát. Annak ellenére, hogy a szélvédő javításnál használt módszerek szinte azonosak, vannak olyan technológiai különbségek, amelyek eltérést okoznak a szolgáltatások költségeiben.

Author: administrator