Hogyan válasszunk jó gyerek biciklit?

Kitűnő gyerekbicikli

Amikor a gyermek már elég nagy ahhoz, hogy leszálljon a játékmotorról, megesnek a véletlen balesetek. Mivel minden szülő a család legkisebb tagjainak a biztonságát tartja az első helyen, érdemes néhány szabállyal tisztában lenni a gyerek bicikli beszerzése előtt.

A legelső a típus. Figyelembe kell venni a pénztárcánk tartalmát, de a célokat is. Valószínűleg Ön is szeretné, ha a gyermeke nemcsak megtanulna jól tekerni, hanem élvezné a későbbiekben akár sportként, akár hobbiként.

A legjobb megoldás talán a pótkerekes kerékpár lehet, mivel eleinte segít az egyensúlyozásban, később pedig feljebb lehet állítani. Ez megvédi a legkisebbeket az eséstől és kellő önbizalommal látja el őket ahhoz, hogy később egyedül is próbálkozzanak.

Az aranyszabály azonban a beszélgetésen alapul. A legkisebbek csak messziről láttak gyerek biciklit és biztosan egynél többször kell majd elmagyarázni nekik, hogy miként működik. Fontos külön kiemelni az autók veszélyét és többször megmutatni a fék megfelelő használatát.

Author: administrator