Így néz ki egy szemészeti vizsgálat menete egy budapesti magánrendelőben

szemészeti magánrendelő

Teljes körű, általános szemészeti vizsgálatra tanácsos 40 éves korig évente kétszer, 40 év fölött pedig éves szinten elmenni. Azon személyek, akik tudják, hogy a családjukban volt már zöldhályoggal kezelt személy, jól teszik, ha évente elmennek a kivizsgálásra. Mit kell még erről tudni?

Egy szemészeti magánrendelőben (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) körülbelül másfél óráig tart egy teljes körű vizsgálat. Itt modern műszerpark, átfogó és specializált szaktudással rendelkező szakorvospk várnak minden kedves pácienst. A szemészek nem csupán hazánkban bizonyították a szakértelmüket, ugyanis nemzetközi szinten is elismert képviselői a területnek.

A főbb szakterületek közé sorolható itt a lézeres látásjavítás, a szürkehályog kezelése, a látásjavító szemlencse műtétek, valamint a zöldhályog, diabetes és macula degeneráció gondozása. Továbbá akkor is nyugodtan lehet a Budai Szemészeti Központot választani, ha a szemhéjkorrekciós műtétről, könnyezés miatti beavatkozásokról és a teljes körű szemészeti szűrővizsgálatokról van szó.

Legtöbben persze azért fordulnak ehhez a klinikához, mert az általános szemészeti szűrővizsgálatot szeretnék elvégeztetni egy szakemberrel. Hogyan folyik a procedúra? A vizsgálat során a fénytörési hibákat közelre és távolra is megnézi az orvos. Egyes krónikus betegségek szűrése is megtörténik ekkor.

Azért annyira lényeges ez, hiszen ezek a kórok a kezdeti szakaszukban gyakran nem okoznak semmiféle panaszt, de mégis el lehet őket kapni egy kivizsgálással. Ide lehet sorolni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, a szürke- és a zöldhályogot, a keratoconus-t és persze a makuladegenerációt.

Abban az esetben, ha bármiféle szemészeti probléma azonosításra kerül, a látásromlás elkerülése miatt javasolt a szemész szakorvos által megállapított rendszerességgel a szemészeti kontroll. Az általános szemészeti vizsgálatnak köszönhetően fény derülhet az akut vagy tartósan fennálló szemészeti gyulladások diagnosztizálása, továbbá a kisebb sérülések ellátása is megoldható ekkor. Még több infó megtudható erről a budaiszemeszet.hu oldalán.

Author: seditor