Ismerjük meg a fogpótlás menetét!

fogpótlás

Sokan rettegnek az orvosi vizsgálatoktól, annak ellenére, hogy jó kezekbe kerülnek. A hagyományos fogpótlás menete sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. Minden esetben a konzultációval fogjuk kezdeni, ahol az állapotfelmérés után a fogorvos elmondja, hogy a mi esetünkben milyen eljárást javasol, majd a miérteket is megindokolja.

Ezután röntgenfelvétel készül, amivel az orvos ellenőrzi az elképzelését és megnézi, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ilyenkor lehet, hogy kiderül valamilyen másik kezelés, amit még a végleges beavatkozás előtt el kell intézni. Ha minden jól ment, akkor pár napon belül jöhet a csiszolás és a lenyomat készítés, majd megkapjuk az ideiglenes koronát vagy hidat. Általában egyetlen hét alatt elkészül az új fogunk, amit először ki kell próbálni.

Ha tökéletesen illeszkedik, akkor a helyére rögzítik, utána csak a kontrollra kell visszamennünk. Igazából az utolsó lépés szinte elhanyagolható, azonban a fogpótlás után érdemes megnézni, hogy minden rendben van-e, de elég, ha félévente megyünk.

Author: administrator