Itt található a Border Collie fajtaleírása

Border Collie fajtaleírása

Sokak által jól ismert a kutyafajta, amiről most kívánunk néhány szót említeni, ugyanis megjelenését, külsejét tekintve nem tűnik idegennek. A Border Collie fajtaleírása talán egy hangyányival kevésbé cseng ismerősen a tömegeknek, de akinek már volt szerencséje megtapasztalni ennek a típusnak a természeti jegyeit, ragaszkodni fog hozzá a jövőben is.

A Border Collie fajtaleírása csupa kellemes, pozitív kifejezéssel lesz tele, kevés fajta kap ennyi méltatást, mint ez a típus. Nem csupán elképesztő munkabírásával, terhelhetőségével vívta ki a tiszteletet, de roppant tanulékony és intelligens is.

Nem hiába tartja azt a közhiedelem, hogy az egyik legnépszerűbb pásztorkutyáról van szó, hiszen a juhok és egyéb állatfajták tereléséhez egy kutyának is sokat kell gondolkodnia, a helyzetfelismerésnek kimagaslónak kell lennie és persze strapabírónak. A Border Collie fajtaleírás a világhálón már olvasható régóta, így bárki betekintést nyerhet néhány pillanat alatt a részletekbe. Az első látásra kissé furának, kétszínűnek tűnő jószág barátságos viselkedésével valósággal lehengerli az embert.

Az biztos, hogy több évszázadra visszanyúlik a fajta kialakulása, a népszerűsége pedig azóta is töretlen attól függetlenül, hogy a juhtartás ma már nem jelenti a mindennapi élet velejáróját. A Border Collie fajtaleírás megemlíti majd, hogy ez az állat mindent és mindenkit megpróbál majd terelni, ami él és mozog, függetlenül attól, hogy emberről vagy állatról van-e szó. Irányítani kell az energiáját, de ha sikerül, megéri!

Author: administrator