Jó hatással van a memóriára a kötés horgolás

kötés horgolás

Valószínűleg Önnek ismerős a helyzet, amikor a polcok és a szekrények tele vannak fonallal és kicsit többet vásárolt az aktuális leértékelés során, mint amennyi otthon elfér. Ne aggódjon, hiszen a kutatások bizonyítják, hogy a fonal iránti szenvedély megelőzi az időskori demenciát. Egy tanulmány szerint, az olyan kreatív hobbival rendelkező emberek, mint a kötés horgolás, 75%-kal kisebb valószínűséggel szenvednek memóriavesztésben.

Azáltal, hogy aktiváljuk az agyunkat és ugyanakkor fizikailag is aktívak vagyunk, megvédjük az agyban lévő neuronokat, amelyeket a szürkeállomány építőköveinek is neveznek. Miért olyan jó a kötés horgolás? Azért, mert ha kötünk és horgolunk, előre meg kell tervezni a dolgokat. Óvatosnak kell lenni az öltésekkel, a mintával és a sorok számával.

Annak érdekében, hogy minden rendben legyen és ne kelljen túl sokszor korrigálni, a szemek minőségét folyamatosan ellenőrizni kell. Így gyakoroljuk a kognitív gondolkodási képességet és a memória karbantartását. Kötés horgolással az idő úgy repül, mintha egy jó könyvet olvasnánk.

Author: seditor