Kapjon a kertben teret a dughagyma!

dughagyma

A magyar konyhában bizonyos fűszernövényeket igen gyakran használnak fel. Ahhoz viszont, hogy az ételkészítéshez megfelelő minőségű és mennyiségű termés legyen, gondoskodni kell a hatékony termesztésről. A dughagyma elvetése teljesen megszokott módszer szerint történik.

Bár már egyszerűen megvásárolható az azonnal felhasználható termés a boltok többségében, ennek ellenére, ha rendelkezésre áll kisebb-nagyobb földterület, akkor megéri azt saját magunknak nevelgetni. A dughagyma használható zölden vagy megvárható, amíg fejesedik. Ekkor tárolásra is alkalmassá válik. A termesztése egyszerű.

Az előkészített talajba, egymástól 10 cm távolságba kell eldugni a darabokat, legalább 25 cm sortávot hagyva. A rendszeres gyomirtás mellett gyorsan fejlődik és nem érzékeny a kártevőkre. A dughagyma tavasszal és ősszel ugyanúgy elvethető, a felszedésére pedig így rendszeresen nyílik esély, vagy néhány hónap elteltével a levélrész elszáradása után. A kertben folyamatosan nevelhető, ezért mindig frissen lehet hozzájutni és sokoldalúan használható fel több étel készítéséhez.

Author: seditor