Kerékpárzárak: árak és egyéb hasznos tudnivalók

Kerékpárzár

Nagy hiba elhanyagolni a megfelelő kerékpárlakat kiválasztását, miután sikerült beszereznünk álmaink biciklijét. Ha kíváncsi arra, hogy most milyen árbeli különbségek vannak az egyes kerékpárzárak között, akkor egyszerűen kattintson a zardepo.hu linkre! Mire kell odafigyelni? Létezik lopásbiztos technológia ezen a téren? Biciklire zárat vásárolhatunk néhány ezresért is, de a kínálatban megtalálhatóak a százezres árkategóriában helyet foglaló modellek is. De mégis ki vesz ilyen drága bicikli lakatot? Az, akinek a biciklije megközelíti vagy átlépi a milliós nagyságrendet. Van, aki szerint az már az őrület határát súrolja, viszont gondoljunk csak a modern elektromos bringákra. Egy minőségi alsó-, középkategóriás változat is legalább félmillió Ft.

Minél drágább a bringa, annál jobban kell védeni. Egy Abus hajtogatós lakat, ami tényleg a kategória csúcsát jelenti, akár motorkerékpár lakatként is használható. Egy szó, mint száz, elsősorban a védeni kívánt tárgy, ez esetben a bicikli értéket kell figyelembe vennünk. Minél drágább, minél jobban kötődünk hozzá, annál magasabb védelmet biztosító bicikli lakatra lesz szükségünk. Főként akkor, ha huzamosabb időre vagyunk kénytelenek nyílt terepen hagyni, szabad prédaként kínálva azt a biciklitolvajoknak. Egy erre szakosodott tolvaj bizony néhány mp alatt képes eltávolítani a pár ezresért vett lakatot a bringáról.

Kerékpárzár választás biztonsági szint szerin

A zardepo.hu igyekszik megkönnyíteni a választást a biztonsági szintek osztályozásával, ami 1-től 15-ig terjedő skálán történik. Amikor sikerült belőni az árkategóriát, akkor egyszerűen megtekinthetjük az adott intervallumba tartozó zárak biztonsági szintjét. Érdemes a hordozhatóságot is figyelembe venni ilyenkor.

Minél robosztusabb, annál biztonságosabb, viszont ezzel együtt nehezebb és több helyet foglal az adott kerékpárzár. Az okos megoldások ebbe a szegmensbe szintén belopták magukat. A SmartX zárbetéteket például az okostelefonunk segítségével nyithatjuk vagy zárhatjuk.

Author: seditor