Mennyibe kerül egy lakásbiztosítás? Árak összehasonlítása egy helyen

online lakásbiztosítás kalkulátor

Bár senki nem számít arra, hogy valami baj lesz az otthonával, mégis indokolt valamilyen módon biztosítani magunkat ilyen esetekre. Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy a lakásbiztosítás árak nem kis összeget takarnak, ezért érthető, hogy keressük a lehető legolcsóbb megoldást. A Biztoshely online lakásbiztosítás kalkulátorával könnyen összehasonlíthatod egymással a különböző lakásbiztosítások díjait. Kiváló lehetőség ez arra, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább ideális lakásbiztosítást.

Amellett, hogy kiszámolhatod a fizetendő összeget, a biztoshely.hu weboldalon azt is megtudhatod, hogy egy adott biztosítás milyen védelmet nyújt az otthonodnak. Ugyanis statisztikák szerint, a magyarországi lakások mintegy 65-70%-a biztosított, ami valójában nem rossz arány, viszont az a probléma ezzel, hogy a megkötött lakásbiztosítások 75%-a nem, vagy csak részben nyújt megfelelő védelmet. Ráadásul az is elmondható, hogy a megkötött szerződések nagy része elavult, pedig ezeket fontos volna kétévente aktualizálni.

Ugyanakkor, ha a Biztoshely online lakásbiztosítás kalkulátorával megtalálhatod a leginkább megfelelő ajánlatot, akkor megtörténhet, hogy szeretnél biztosítót vagy lakásbiztosítást váltani. Egy jó lakásbiztosítás olyan fontos elemeket tartalmaz, mint például villámcsapás, robbanás, tűz, viharkár, felhőszakadás, árvíz, kő-, illetve földcsuszamlás, üregbeomlás, földrengés és földcsuszamlás. Ugyanakkor jégverés, hónyomás, idegen tárgy, idegen vagy légi jármű ütközésének esetén szintén fizet.

Ezért nagyon nagy figyelemmel kell kiválasztani a megkötendő lakásbiztosítást, hiszen ha a reális, előforduló összes probléma esetére nem jó, akkor hiába adod ki a biztosítási díjat a zsebedből, az csak kidobott pénz lesz. A lakásbiztosítások árának mértékét nem csupán a szolgáltatások minősége és mennyisége befolyásolja, hanem a mindig jelenlévő akciók, kedvezmények is. Ilyen lehet az önrész vállalása, valamint az online kötés esetén járó kedvezmény, ami további áresést eredményezhet. Nem ritka, hogy az eredeti ár felére csökken a díj.

Author: seditor