Mennyire fáj a fogkőeltávolítás?

Forest & Ray Dental Fogászat

A rutin eljárásnak számító fogkő eltávolítás nem vesz sok időt igénybe, egy általános konzultáció során elvégezhető, mindössze 30 percet kell a páciensnek a rendelőben töltenie. A Forest & Ray Dental Fogászat szerint a fogkőeltávolítás menete teljesen fájdalommentes. A házi praktikák nem a leghatásosabbak, ezért ajánlott felkeresni a fogorvost, aki néhány perc alatt megoldja a problémát. Olyan ultrahangos fogászati eszközt használnak, amivel a páciens nem érez fájdalmat és a fogak sem károsodnak.

Ez egy kis gépi műszer nagy teljesítménnyel és a szűk fogközökbe is könnyen befér. Nincsenek káros mellékhatásai. A fogkő a fogak felszínén és a fogíny alatti részen kialakuló kemény lepedékréteg, amit az ételek és színes italok lerakódása okoz. A megelőzésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, de sajnos idővel mindenkinél megjelenik a lerakódás, kisebb vagy nagyobb mértékben. Ez nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem ínygyulladást és fogszuvasodást okoz.

A fogaink épsége mindennél fontosabb, ezért évente 2 alkalommal ajánlott elmenni a fogorvoshoz, ezzel megelőzzük a komolyabb betegségek kialakulását. Nem szabad megvárni, amíg a fogkő elpusztítja a fogakat tartó szöveteket, mert ez fogvesztéshez vezet. A rendszertelen fogmosás következtében a fogak elszíneződnek, a fogkő és a lepedék kellemetlen leheletet okoz. A dohányosok körében sokkal könnyebben lerakódik a lepedék, ezért ajánlott évente többször elvégeztetni a fogtisztítást.

Forduljon bizalommal a FR Dental fogászat orvosaihoz, akik fájdalommentesen eltávolítják a fogkövet! Az Airflow készülékkel végzett tisztításhoz szódabikarbónát, vizet és levegőt fújnak a fogakra, amitől fehérebbek és tiszták lesznek. A kezelés magába foglalja a polírozást is. A rendelő felszereltsége megfelel minden egészségügyi előírásnak. A pozitív visszajelzések alapján, minőségi szolgáltatást nyújtanak, ráadásul megfizethető áron. Szolgáltatásaik széleskörűek, a foghúzástól az implantációig minden elérhető. A költségesebb beavatkozások a rendszeres fogkő tisztítással megelőzhetőek.

Author: seditor