Mennyire kellemetlen a PCR teszt?

PCR teszt

A PCR teszt fogalmával manapság már mindenki megismerkedett, sokan pedig meg is tapasztalták, hogy miből is áll ez. A PCR teszt alapvetően nem jár fájdalommal, de kellemetlen lehet. Egy olyan vizsgálati technológiáról van szó, amit egészségügyi laboratóriumokban és élettudományi kutatásokban nagyon sokféle módon alkalmaztak.

A technológia sikerességét mi sem igazolja jobban, mint a tény, hogy a feltalálója, Kary Mullis amerikai biokémikus 1993-ban kémiai Nobel-díjat kapott. De mi az egész módszernek a lényege? Nos, a segítségével ki lehet mutatni örökletes betegségeket, illetve azonosítani lehet bizonyos genetikai ujjlenyomatokat. Sőt, még apasági vizsgálatra is szolgálhat, és ami mostanság nagyon fontossá vált, hogy fertőző betegségeket is lehet diagnosztizálni.

Jelenleg ez az egyik legmegbízhatóbb módszer az új típusú koronavírus kimutatására. Hogyan is történik a teszt? Ugye ezt nem lehet otthon a fotelben elvégezni. Mindenképp tudni kell a PCR vizsgálat menetéről azt, hogy maga a mintavétel speciális képzettséget és mintavételi eszközt is igényel. A mintavételben gyakorlott személy védőfelszerelésben veszi le a mintát.

Ami a pácienst érdekli, az ugye a mintavétel folyamata. Történhet ez orrból és garatból is. A MargitLabnál a garatból történő mintavételt részesítik előnyben, hiszen a páciensek az orrból vett mintát illetően sokkal többször számoltak be különféle kellemetlenségekről. A kényelmetlenségi fokot a legalacsonyabb szintre csökkentik így az orvosok, asszisztensek.

Ha kész a mintavétel, akkor az eredményre várni kell, hiszen nem gyorstesztről van szó. A PCR szűrés kiértékelése nemcsak magas szaktudást igényel, hanem speciálisan felszerelt molekuláris diagnosztikai laboratóriumot is. Természetesen a margitlab.hu oldalon is felkereshető laboratórium ezzel rendelkezik.

A Szent Margit kórházban található intézmény megfelel az összes követelménynek, amelyet egy PCR teszt elvégzése megkövetel. Mit kell tudni az árakról? Itt a hatósági árnál olcsóbban lehet kérni ezt a szolgáltatást. 23%-kal, 4500 Ft-tal alacsonyabb áron kínálja a laboratórium a PCR tesztet.

Author: seditor