Mikor előnyös az egyszerhasználatos maszk?

egyszerhasználatos maszk

A koronavírus okozta járvány miatt nagyon komoly figyelmet kaptak a különböző védelmi felszerelések a mindennapokban. Ezeknek az egyik közismert típusa az egyszerhasználatos maszk, amit rendszeresen cserélni kell.

Bár a pontos szerepük pro és kontra jelentek meg a különféle tudományos cikkekben, amelyek szerint az egyes elképzelések úgy mutatják be, mint a legbiztonságosabb módja a vírusfertőzés megelőzésének, átadásának, míg mások semmilyen szignifikáns összefüggést nem találta a betegség terjedése és az egyszerhasználatos maszk viselete között. A vírusok, a parányi méretüknél fogva könnyedén átjárnak a szövetek között, de a hordozóanyagként használt testváladékokat, már jelentős mértékben felfoghatják a védőfelszerelések.

Ettől függetlenül még vannak más esetek, amikor az egyszerhasználatos maszk kimondottan hasznos. Bizonyos helyzetekben elengedhetetlen a viselete, főleg amikor steril körülmények között történik a munkavégzés. Kisebb-nagyobb kiszerelésekben is megrendelhető az egyszerhasználatos maszk, így egyetlen vásárlással kellő mennyiséghez jutunk.

Author: seditor