Milyen a jó késkészlet?

késkészlet

A konyhai munkálatok közül, a vágás az egyik leggyakoribb. Azonban nem mindegy, hogy milyen anyagot akarunk felszeletelni, ezért mindig jól jön egy késkészlet otthon.

Vannak egészen puha ételek, amiket kenni fogunk. Ilyen lehet a vaj, a margarin, a folyékony sajt és a lekvár is. Rendszeresen fogyasztjuk és a többség inkább a tompa, lekerekített késsel szereti felvinni a kenyérre. Ezután jönnek a zöldségek, gyümölcsök, amelyek aprításához és kockázáshoz sokkal élesebb eszközre lesz szükségünk.

Ezt is nevezhetjük mindennapi feladatnak, hiszen a főzést rendszeresen meg szokta előzni. A hús felszeleteléséhez sokkal nagyobb és élesebb kés, már-már bárd szükséges. Azok, akik rendszeresen fogyasztják, előbb vagy utóbb meg fogják unni, hogy hosszú perceket veszítenek a főzés során, miközben próbálnak vékony szeleteket vágni a csirkéből.

Ez egy jó eszközzel pár másodperc alatt megvan. A kenyér vágásához ismét másikra van szükségünk. Ahhoz, hogy minden helyzetre felkészültek legyünk, fontos a késkészlet megvásárlása.

Author: administrator