Milyen a környezetbarát csomagolás?

környezetbarát csomagolóanyagok

Kétségtelen, hogy a PVC-ből számtalan hasznos tárgyat lehet előállítani, de azzal is számolni kell, hogy ez nem épp egy környezetbarát matéria. Ezt pedig figyelembe kell venni a csomagolóanyagok tekintetében is. Egyre többen döntenek a bio anyagok mellett. A környezetbarát csomagolóanyagok jóval kevesebb műanyag hulladékot termelnek, mint más megoldások.

Amikor a műanyagból készült csomagoló kellékekről van szó, akkor nem csupán a praktikusság számít manapság, hanem a környezetbarát jelleg, illetve a fenntarthatóság is. Szerencsére manapság megvehetőek azok a tartozékok, amelyek tökéletesen elvégzik a feladatukat. De mitől is természetbarát egy csomagolóanyag?

Nos, ott van ugye a jól ismert buborékos fólia. Ez alapvetően első osztályú granulátumból készül. A gyártás folyamán, mint minden termelésben, keletkezik hibás anyag. A hibásak szerencsére újra granulálásra kerülnek. Nyilván ekkor már más kevert hulladékú anyagokat is felhasználnak.

Tehát világos, hogy az első osztályú buborékos fólia egy könnyen feldolgozható matéria lenne, azonban ezzel senki sem foglalkozik. Pontosan ebből ered a baj. Az elmúlt években szerencsére különféle szervezetek és a média is kezdik az emberek tudtára adni, hogy igenis lehet úgy élni és olyan világot létrehozni, ahol az ökológiai lábnyom a lehetőségekhez mérten minél inkább környezetkímélő.

A lényeg azon van, természetesen a csomagolóanyagok tekintetében is, hogy a megtermelt hulladék legyen a lehető legalacsonyabb. Ekkor jön képbe a szerencsére sokak által ismert eco buborékfólia. Az ecobubble néven is ismert tartozék alkotói ötlete a fent bemutatott megoldásra szeretné felhívni a figyelmet.

A lényeg tehát az, hogy minimalizált legyen a megtermelt műanyag, és vele együtt a műanyag hulladék. Az ecobubble egy száz százalékosan feldolgozott légpárnás fólia. A speciális fóliának két rétege van, amik 80 mikron vastagok. A hagyományos buborékos fóliák anyagvastagságánál ez sokkal nagyobb, ami a legtöbb esetben nem haladja meg a 40 mikront.

Author: administrator