Milyen kezelések segíthetnek a vállfájdalom ellen?

vállfájdalom elleni kezelés

Egy fájó, sajgó váll sajnos a legegyszerűbb feladatok elvégzését is képes ellehetetleníteni. Mit tehet az ember, ha szeretne megszabadulni ettől? Egy profi gyógytornász segítségével egyszerűbb megtalálni a megfelelő vállfájdalom elleni kezelést. Gyakran a váll fájdalma összefügg a nyakat és a vállövet érintő kellemetlenségekkel, ezért egy szakember mindenképp megvizsgálja ezeket is az általános állapotfelmérés során.

Nem elég tehát csak a vállmozgásokra koncentrálni, hanem igenis tanácsos az egész testtartást, a lapocka mozgásokat és a nyaki mozgásterjedelmet is alaposan szemügyre venni. Természetesen egy szakképzett, profi fizioterapeuta kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy maradéktalanul átvizsgálja a pácienst, meghallgassa a panaszait, válaszoljon a kérdésekre.

Sőt, különböző speciális tesztek elvégzését is sürgetheti a gyógytornász, amivel le lehet tesztelni az érintett izmokat, szalagokat, ízületeket és több minden mást annak érdekében, hogy sokkal könnyebben beazonosítható legyen a gond forrása. A tapintásos vizsgálatnak köszönhetően a csontok, ízületek elhelyezkedésén túl, az izmok tónusosságát is megállapítják a szakemberek.

Ha pedig meg van, hogy mitől is fáj a váll, akkor azt célirányosan lehet kezelni. Mivel a váll és a környező testrészek anatómiája nagyon komplex, ezért érthető is, hogy a gyógytornász által felfedezett, kapott információk alapján többféle módon osztályozható a fájdalom. Ha a hétköznapi mozdulatok, mint például az öltözködés, fésülködés, hajmosás, fej feletti tárgyak leszedése, visszarakása is rengeteg kellemetlenséget okoz és rosszul hat a vállra, minél hamarabb egy gyógytornászhoz kell fordulni.

Várni nem érdemes, hiszen nagy a valószínűsége annak, hogy segítség nélkül nem fog rendeződni a helyzet. Nyilván, ha egy direkt traumát követően jelentkeznek a bajok, egy ortopéd orvost is érdemes lehet felkeresni. Ha fokozatosan, idővel alakult ki a vállfájdalom, akkor elegendő lehet egy gyógytornásszal átbeszélni a panaszokat. A gyogytornaszom.hu oldalon még több infót találhat az érdeklődő erről.

Author: seditor