Mindössze néhány perc alatt kész a panna cotta

panna cotta

Ahogy a június a végéhez közeledik, egyre a nyár közepe felé haladunk. Ez végre a frissítő limonádék, hideg sajttorták, fagylaltok és hűs, könnyű desszertek ideje. A panna cotta pedig pontosan ilyen étel. Finom és lehetetlen ellenállni neki. Ezt a desszertet nem kell dicsérni. A panna cotta az egész világot elkápráztatja és nem véletlenül, mert tényleg fantasztikus.

Olyan krémes és olyan lágy textúrával rendelkezik, amit nehéz egyetlen szóval leírni. Van valami a könnyű zselé és a krémes hab között, ami elolvad a szájban. Ez a finomság azoknak szól, akik hozzánk hasonlóan értékelik a jó ízeket és a szokatlan kombinációkat. Ez a különleges desszert biztosan mindenkinek örömet okoz és ami a legjobb benne, hogy az elkészítése nem időigényes vagy bonyolult.

Puha mézes krémes nemcsak az ünnepi asztalra

Készítsd el a legfinomabb süteményeket természetes és egészséges hozzávalókkal! A puha mézes krémes receptje rendkívül egyszerű és bárki elkészítheti. A mézes sütemény a méz legklasszikusabb felhasználási módja az édes finomságok elkészítéséhez. A legjobb ízt akkor érjük el, ha akácmézzel készítjük, bár más mézfajták is jól működnek.

A puha mézes krémes tökéletes nassolnivaló egy családi vagy baráti összejövetelre vagy a karácsonyi lakoma kísérőjeként. Az elkészítése időigényesnek tűnhet a sok réteg miatt, de valójában nagyon egyszerű és aki szereti a mézet, annak garantált az ízélmény. Ez a finomság ideális választás azoknak a kevésbé gyakorlottaknak, akik csak most kezdenek bele sütemények készítésének kalandjába.

Svéd gyömbéres keksz, amiből a dupla adag is kevés

A pepparkakor egyenesen Svédországból származik. Biztosak vagyunk benne, hogy sokaknak ismerősen cseng a neve, még ha csak az Ikeaból is. Az eredeti svéd gyömbéres keksz sütéskor ropogós és néhány nap múlva zárt edényben tárolva megpuhul. Kétség sem fér hozzá, hogyha valaki egyszer megkóstolta, nem tudja majd abbahagyni.

A svéd gyömbéres keksz annyira finom, hogy szinte függőséget is okoz. Sokan akkor szeretik a legjobban, ha kávéba vagy teába mártogatják, mások néhány napig állni hagyják, így egy kis nedvességet szívnak magukba. Ilyenkor hihetetlenül puhák lesznek és elolvadnak a szájban. A gyömbér finom íze pedig az egész otthont betölti. Csupán 5 percbe kerül a hozzávalók összekeverése, 15 percbe a sütés, 10 perc, míg kihűl és már fogyaszthatjuk is.

Tökéletes palacsinta különböző variációkban

Egyesek szerint ez egy triviális étel és egyszerűen elkészíthető. Mások úgy gondolják, hogy sok ügyességet és érzéket igényel. A tökéletes palacsinta titka sokak előtt nem ismert és mindenki a titok feltárására törekszik. Miként készítsünk vékony és finom palacsintát, hogy az olyan legyen, mint az édesanyánké volt gyermekkorunkban?

Ehhez érdemes egy fontos tanácsot megfogadni! A palacsintatészta sokkal lágyabb lesz, ha sima víz helyett szénsavas ásványvizet használunk. A buborékok felhabosítják a tésztát és még jobbá teszik. Ha pedig pikáns töltelékkel tervezzük tálalni, a vizet sörrel is helyettesíthetjük. Édes palacsintákhoz viszont egy csöppnyi narancslevet is adhatunk a tésztához. Ekkor a tökéletes palacsinta könnyedsége mellett, érdekes ízhatást is elérhetünk.

Author: seditor