Mitől lesz sikeres egy esküvői vacsora menüsor?

esküvői vacsora

Lakodalom előtt a házasulandók elgondolkoznak, milyen legyen a vacsora, hogy mindenkinek megfeleljen. Döntsük el, hogy milyen stílusú lesz a menyegző, majd úgy válasszuk a menüt, hogy igazodjon hozzá! Sok mindenen múlhat egy esküvői vacsora sikere. Arra kell törekedni, hogy bárki megtalálja a fogára valót, persze úgysem tudunk megfelelni mindenkinek, de legyen elég mennyiségű és minőségi étel. A vendégek fogadásakor fontos, hogy az utazásban megfáradt embereket étellel és itallal kínáljuk.

A vendégváró ételt attól függően kell kiválasztani, hogy az érkezéstől mennyi idő telik el a következő étkezésig, vagyis ne egye magát tele mindenki az ízletes vacsora előtt. Ekkorra megfelel például rántott camembert falatkák, mini fasírtgolyók vagy szendvicsek. A szertartás végén, a fotózás után kezdődhet a várva-várt vacsora, olyan ételekkel, amiket a jegyespár együtt kiválasztott. Ez lehet svédasztalos, mindenki olyan ütemben étkezik, ahogy szeretne, de a megszokott megoldás is jó, amikor a felszolgálók kiviszik az asztalokhoz az ételeket.

Van, ahol ezt a két lehetőséget úgymond mixelik, tehát a levest szervírozzák, majd a főételek a svédasztalról fogyaszthatóak. Nem az a lényeg, hogy minél extrább és drágább ételeket sorakoztassunk fel aznap. Az 5 fogásos menü tökéletesen elég, amennyiben finom és ízletes, no meg a költségvetés is bírja. Ha a tervezett mennyiséget még megtoldjuk 10% plusz ennivalóval, akkor garantáltan senki sem marad éhes.

A mellé járó italok attól függnek, hogy milyen évszak van, mert ugye egy meleg nyári napon sokkal több üdítő, sör és ásványvíz kell, mint késő ősszel. Figyeljünk arra, hogy melegben bőven legyen frissítő, limonádé, ásványvíz, szénsavas és rostos üdítő is! Ne feledkezzünk meg az éjféli étkezésről sem! Ilyenkor szokott megfelelő lenni a töltött káposzta, a pörkölt, a virsli vagy a hidegtál. Amennyiben ezekből van elég, akkor garantáltan mindenki jól fog lakni. Gyakran azt szokták mondani, ha az esküvőn tökéletes az étel, akkor mindenki jól jár.

Author: seditor