Mostanság is felkapott a viaszos terítő

viaszos terítő

A vászon asztalterítők a reneszánszukat élik, ezért ezeket már nem csupán a nagy- és a dédszülőknél lehet megtalálni, hanem a modern lakásokban is. Természetesen a régi viaszos terítő nem olyan volt, mint amiket ma lehet kapni. Ez a kellék, akárcsak sok másik, rengeteg változáson ment át az évek során. Az idő múlásával ez egyre több jó tulajdonsága lett, ami meg is magyarázza, hogy manapság miért nagy kedvenc ez.

A viaszos terítő talán legjobb tulajdonsága az, hogy azt nem kell egyből kimosni, amint rálöttyen egy kis bor, kóla vagy valamilyen szaftos étel. Ezt elég csak jól áttörölni egy mosószeres szivaccsal, és az olyan lesz, mint új korában. Ezáltal a háziasszony rengeteg problémától szabadulhat meg. Manapság szinte az összes viaszos terítő mintázata olyan, akárcsak egy textil terítőé. Ez pedig nagymértékben hozzájárul az esztétikus külsőhöz. Igazán népszerűek mostanság a fémhatású modellek, amelyek remekül passzolnak egy modern konyha többi elemével. A viaszos terítő tartóssága mindenképp a PVC fóliának és a műanyag összetételnek köszönhető, és ezek miatt tud ez több év elteltével is úgy kinézni, mint akkor, amikor azt megvette az ember. Nem mellesleg ez a fajta asztalterítő épp úgy használható kint, akárcsak bent. Vásárolhatunk ebből a Piramis szakboltban is, amelyik igen régóta egy vitrázs függöny webáruház is. Aki ilyen függönyt szeretne beszerezni, az jó, ha tudja, hogy a bal ablakkeret közepétől a jobb ablakkeret közepéig kell lemérje a szélességet.

A vitrázs függöny webáruház munkatársai persze arra is felhívják a figyelmet, hogy a magasság is roppant fontos. A mérés ekkor a pálca legfelső részétől indul. Abban az esetben, ha a függöny az ablak felső részére kerül, akkor addig szükséges mérni a hosszt, ameddig takarni szeretné az ember az ablaktáblát. Ha a függöny az ablak alsó részére kerül, akkor az alsó ablakkeret közepéig kell megtudni a távolságot. A vitrázs függöny webáruház szakértői ezt mindig elmondják a vevőknek. Ahogy azt is, hogy ez a fajta drapéria akkor a legmutatósabb, ha a teljes falfelületet takarja, és nemcsak az ablak szélességét.

Author: administrator