Nyugdíjbiztosítás vagy nyugdíj előtakarékosság: melyikkel járok jobban?

Grantis nyugdíjbiztosítás

Előre gondolkodni olyan képesség, amit megéri okosan kihasználni. Az ember szeret azon tűnődni, hogy mit hozhat magával a jövő. Sajnos az eddigi jóslatok nem igazán jöttek be és a várva-várt aranykor helyett, inkább nehézségek telepedtek a társadalmakra. Tény ugyanakkor, hogy ennek oka többségében a világot vezető gazdasági hálózatok szándékos tévútra való vezetése. A pénz és a hatalom utáni vágy a befolyásos embereket arra készteti, hogy csak a saját érdekeit előtérbe helyezve a vagyonukat gyarapítsák, nem törődve azzal, mi lesz mindennek a végeredménye.

A mindennapok szintjén az átlagember mindeközben a televízióból, hírekből figyelheti, ahogy az elit dönt a sorsa felől. Azért valamit mégis lehet tenni, mert a saját befektetési alap kezelésére van mód. Ha a pénz felhalmozása jelenti a biztonságot, akkor jobb azt minél hamarabb megkezdeni valamilyen formában. A fiók mélyére gyűjtögetni a fizetés egy részét még nem biztos, hogy jó megtakarítás.

Vannak olyan pénzügyi konstrukciók, amelyek plusz jövedelmet ígérnek. A Grantis nyugdíjbiztosítás az egyik legkiválóbb előtakarékossági forma. Ennek is többféle változata létezik, amit az eltérő pénzintézmények kínálnak. A grantis.hu weboldal munkatársai független tanácsadóként segítenek személyre szabott módon kiválasztani azt a portfóliót, ami gondoskodik a későbbiekben a jövedelem kiegészítéséről. Mit lehet biztosan tudni a nyugdíjbiztosítással kapcsolatban? Leginkább hosszabb távon éri meg ezzel foglalkozni.

Legalább 10 év, de hosszabb lekötési időszakban még jobb gondolkodni. KATA-s vállalkozásoknak is elérhető az állami adójóváírás, ami évenként 20 %, de legfeljebb 130 000 Forint. A lejárat többnyire a nyugdíjkorhatár elérése, de vannak alternatív lehetőségek, amilyen a rokkantság bizonyos fokának megléte. Választhatóak hozzá kiegészítő opciók, amelyek tovább növelik az előnyeit. A nyugdíjbiztosítás mindig személyre szabott kell legyen. Ez fogja meghatározni, hogy valaki ezzel jól jár vagy más nyugdíj előtakarékossági formába éri meg befektetnie.

Author: seditor