Pontosságukról ismertek a barista mérleg

barista mérleg

A kávé elkészítésének számos árnyalata van: a különböző típusok, a feldolgozás, a pörkölés, az őrlés, illetve a kávé és a víz aránya. Már fél gramm bab is megváltoztathatja egy csésze fekete ízét, pozitív és negatív értelemben egyaránt. Ahhoz, hogy pontosan követni tudjunk egy receptet és időről időre következetesen tudjunk kávét főzni, barista mérleg szükséges.

A kanállal ellentétben, sokkal pontosabb és kényelmesebb. Hiszen nemcsak a kávé, hanem a víz mennyiségének mérésére is használunk barista mérleget, amikor egy italt készítünk. A piacon mechanikus és elektronikus mérlegek is vannak. A mechanikus mérőműszerben a súly egy kis kalibrált rugóra van elosztva, ami a megfelelő erővel nyomja a mutatót. Az elektronikus barista mérlegek belsejében kis lemezek vannak.

Ezek egyenletesen helyezkednek el a készülék platformja alatt. Az elektronikus modellek sokkal elterjedtebbek, mint a mechanikus eszközök, mert pontosabbak. A mechanikus barista mérlegek pontossága 1 gramm, míg az elektronikus változatoké 0,1 gramm.

Author: seditor