Shaggy szőnyeg tisztítása házilag, egyszerűen

Shaggy szőnyeg tisztítása

Az úgynevezett shaggy szőnyeg nagyon népszerű mostanában. A shaggy szőnyeg tisztítása ráadásul közel sem annyira igényes, mint azt sokan gondolják, tehát csupán ezért nem szabad mellőzni a lakás berendezéséből ezt a különleges tárgyat. A puha, hosszú szálú shaggy szőnyegek meleggé teszik az otthon tereit, fantasztikus hangulatot nyújtanak az egész lakásnak.

Nem csupán szépek, hanem igazi élmény azokra leülni is. A megfelelő tisztításuk már emiatt is nagyon fontos. Lényeges, hogy nem szabad megvárni, amíg a szálak közé szennyeződések rakódnak le. A shaggy szőnyeg tisztítása elsősorban a szálösszetételtől függ, mivel pamutból, gyapjúból és műszálból is előállítható shaggy különböző takarítási módszert igényel.

Ennél a fajta szőnyegnél a kíméletes, száraz porszívózás hetente többször is javasolt. A shaggy szőnyeg tisztítása során, olykor használhatunk kifejezetten erre kifejlesztett készítményeket, amelyek a makacsabb szennyeződésekkel is kitűnően elbánnak. A shaggy típusú mellett, még sokféle szőnyeggel találkozhatunk. Bármilyenről is legyen szó, a szőnyeg tisztítás bármikor aktuálissá válhat.

A rendszeres tisztítás hiányában mindenféle kórokozók tapadhatnak meg a szálakban, a háziállatok szőréről pedig már nem is beszélve. A rendszeres porszívózás mellett, olykor a foltokat is el kell távolítani a szőnyegekről. Ilyenkor roppant hatásos lehet a szódabikarbóna, amit egyszerűen csak rá kell szórni a foltra, majd következhet a szokásos szőnyeg tisztítás a porszívó alkalmazásával.

Author: seditor